TheNextWomen Summit - 12 juni 2017

TheNextWomen Summit - 12 juni 2017
Op maandag 12 juni jl. was Heleen een van de sprekers tijdens TheNextWomen Summit. Samen met Kees de Jong (NLGroeit) en Colinda Hoegee (Holland & Barrett) was zij verantwoordelijk voor het onderdeel: Learning Lab.

Het gevoel moet goed zijn

Het gevoel moet goed zijn
‘Toponderneemsters zijn nodig als rolmodel’
‘Risico doet niets met me. Dat was ook niet het geval toen ik zestien jaar geleden voor mezelf begon. Als het niet lukt, verkoop ik mijn appartementje en ga ik in loondienst werken. Dat was wat ik destijds dacht. Natuurlijk is mijn situatie sindsdien veranderd en zit het niet in me om alles op het spel te zetten. Daarom zijn de investeringen die we nu doen enkel naar gelang de middelen die we hebben en brengen we de risico’s zo veel mogelijk in kaart.'

Heleen het FD 28 oktober 16 • Droomweekend

 Heleen het FD 28 oktober 16 • Droomweekend
Naar de Scilly-eilanden
‘Roeien, daar houden mijn man, Bart (50), en ik ontzettend van. Ieder jaar doen we mee aan een roeiwedstrijd langs de Britse Scilly-eilanden (1). Ook dit weekend gaan we hier het water op. We roeien naar Tresco. Het waait hard, dus we moeten goed doorpeddelen. Als we eenmaal aanmeren, worden we beloond door de schoonheid van het eiland.

15 jaar DQ&A: deze dingen leerde Heleen Dura - Van Oord

15 jaar DQ&A: deze dingen leerde Heleen Dura - Van Oord
Dura - Van Oord richtte DQ&A op in 2001. Negen jaar later droeg zij de dagelijkse leiding over aan ceo Rick van Boekel; zelf is ze nog altijd (een “zeer betrokken") commissaris bij haar bedrijf. Daarnaast is zij medeoprichter en partner van investeerdersmaatschappij Peak Capital en heeft zij bestuursfuncties bij onder meer Stichting Jong Ondernemen. de Efteling en de LOEY Awards. Dankzij een fusie tussen DQ&A en het Zuid-Afrikaanse IncuBeta bedroeg de omzet van het bedrijf vorig jaar 100 miljoen euro. Deze week maakte DQ&A bekend dat het alle activiteiten op het gebied van zoekmachine-, display- en (betaalde) social media-marketing samenvoegt onder een nieuw label, NMPi. DQ&A richt zich als merk voortaan op het aanbieden van digitale marketing-technologie en consultancy.

Met de oprichter vertrekt ook de ziel uit het bedrijf

Met de oprichter vertrekt ook de ziel uit het bedrijf
Peak Capital startte afgelopen juli een derde fonds voor investeringen in Nederlandse internetbedrijven. Heleen van Oord vertelt: “We zitten tussen de angel investors en de venture capitalists in. Dat is waar wij goed in zijn en ook de meeste waarde toevoegen als entrepreneurial investors.”

Pauw!

Pauw!
Horloges, mode én tips voor op de apenrots komen allemaal voorbij, maar in de eerste vrouweneditie van Quote staat vooral de succesvolle vrouw centraal. Quote V, zoals de (voorlopig) eenmalige uitgave heet, richt zich voor één keer niet op de welvarende man. In Pauw schuiven PR-manager van Top DJ's José Woldring, Zakenvrouw van het jaar Heleen Dura-Van Oord en Tesla Benelux-directeur Kim Liebregts aan. Een gesprek over succesvolle vrouwen mét succesvolle vrouwen.

Zakenvrouwen en zakenmeiden

Zakenvrouwen en zakenmeiden
Een dozijn Zakenvrouwen van het Jaar kwam bij elkaar in Limburg bij cateraar Ria Joosten, Zakenvrouw van het Jaar 2014. Na de ontvangst in Joostens Proeflokaal Limburg vertrok het gezelschap naar Venlo voor een rondleiding in Theater de Maaspoort en een borrel op het Scheutenterras, waar uiteraard champagne Veuve Clicquot (de naamgever van de zakenvrouwprijs) niet ontbrak.

Big Improvement Day

Big Improvement Day
De Big Improvement Day (BID) is hét platform voor inspirerende ontmoetingen, vernieuwende inzichten en grensoverschrijdende samenwerkingen.

NRC Beelden aan Zee

NRC Beelden aan Zee
Den Haag. Een bijna drie meter hoge houten reus staat in de hoek van de woonkamer. Alkyoneus 1987-1988 heet het beeld van Gerhard Lentink. „Onze dochter van vier beschouwde het eerst als klimrek. Dat hebben we haar moeten afleren. Nu zet ze af en toe haar voetje op de voet van de reus. Ze is erdoor gefascineerd”, vertelt Heleen Dura-Van Oord. „Maar ze begrijpt heel goed dat ze er niet met viltstiften aan mag komen. Juist doordat het beeld hier staat,leert ze respectte hebben voor kunst.” Sinds januari staat Alkyoneus achter de zitbank. In bruikleen verkregen op een veiling die museum Beelden aan Zee november vorig jaar organiseerde.

Mantelpak monologen

Mantelpak monologen
Als we gaan vergaderen met machtige mannen, dragen we geen Hello Kitty-naveltruitje, dat moge duidelijk zijn. "Maar een Hillary-broekpak is ook nergens voor nodig."

OPGEVEN IS GEEN OPTIE

OPGEVEN IS GEEN OPTIE
In de strijd tegen kanker ervaren zowel patiënten als hun dierbaren een groot gevoel van onmacht. Kanker is alom tegenwoordig. Ertegen vechten lijkt zinloos. Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Iedereen maakt van dichtbij mee hoe levens drastisch beïnvloed en verwoest worden. Alpe d'HuZes is opgericht met als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Dit doen we door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het mogelijke te verleggen. Alpe d'HuZes is gegrondvest op de absolute overtuiging dat je de grootst mogelijke voldoening bereikt als je je met hart en ziel inzet voor een ander.

Ter nagedachtenis aan de mensen die te vroeg aan kanker zijn overleden, ter inspiratie van de mensen die aan het strijden zijn.

Onder het motto "Opgeven is geen optie" accepteren we geen beperkingen in wat we kunnen en zullen bereiken.

Graag wil ik iedereen bedanken die mij heeft gesteund. Het is me gelukt vier keer de berg te bedwingen. Hiermee heb ik € 25000,- op weten te halen en het team waar ik deel vanuit maakte € 70.000,- Voor mij een onvergetelijke ervaring die bijdraagt aan een fantastisch doel.

Voor Hes, krachtige mooie vriendin die haar strijd tegen kanker heeft gewonnen. Voor Anneloes. Zij overleed in 2007.

© 2013 Heleen Dura -Van Oord