Peak Capital

Peak Capital

 

Peak Capital is een onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij gericht op seed- en early stagebedrijven uit de Telecom, Media- en Technologie sector (TMT).

Peak Capital is in 2007 opgericht en heeft momenteel twee fondsen met een gezamenlijke grootte van Euro 6 miljoen:

Peak Capital I, opgericht in 2007, uitsluitend gericht op seed stagebedrijven uit de media en internet sector. Vanuit dit fonds zullen geen nieuwe investeringen plaatsvinden. 

Peak Capital II, opgericht in 2009, richt zich op seed- en early stagebedrijven uit de Telecom, Media en Technologie sector . Peak Capital II maakt gebruik van de TechnoPartner regeling. Vanuit dit fonds wordt momenteel actief geïnvesteerd.

Algemeen

Peak Capital is een Nederlandse investeringsmaatschappij die risicodragend kapitaal en kennis investeert in ideeën, mensen en bedrijven. Wij richten ons op de technologie-, media-, en communicatiesector. Peak Capital is door ervaren ondernemers opgericht. Wij benaderen investeringen dan ook niet vanuit een bancair perspectief maar veel meer vanuit een ondernemersperspectief. De partners in Peak Capital hebben ieder meer dan tien jaar ervaring in het bedrijfsleven, bezitten veel kennis van de markt en hebben een zeer groot netwerk in de internetindustrie. 

Onderscheid

Peak Capital denkt mee en stelt haar kennis en netwerk vrijblijvend en kosteloos ter beschikking. Wij werken met een zeer lage kostenstructuur zodat investeringen vanaf Euro 200.000 interessant kunnen zijn. Peak Capital laat de ondernemer aan het roer staan en zal vanaf het achterdek haar krachten inzetten. Wij werken niet met vooraf vastgelegde exit scenario’s. Elk tijdstip in de ontwikkeling van de onderneming is een nieuw moment om de vervolgstrategie te bepalen. Peak Capital levert kapitaal naast ondernemingservaring en combineert haar expertise met pragmatisch handelen en begrip voor ondernemen. 

Filosofie

Peak Capital heeft de overtuiging dat bedrijven op basis van unieke technologie in combinatie met slimme verdienmodellen en gedreven door een daadkrachtig en professioneel management in staat moeten zijn om binnen 4 tot 6 jaar marktleider in hun branche te worden. Middels een investering van Peak Capital al dan niet in combinatie met een andere investeerders krijgen deze bedrijven de kans om versneld en gecontroleerd te groeien door de toegevoegde waarde van onze financiering, kennis van technologie, online marketing en algemeen ondernemerschap.

© 2013 Heleen Dura -Van Oord